Tantratyöpajojen sisältö

Tantran näkökulma eroottisuuteen ja seksuaalisuuteen on estoton, käytännöllinen, rakkautta ja tietoisuutta korostava. Henkisyyden ja seksuaalisuuden erkaantuminen toisistaan on etenkin nykyajan ongelma. Tantriseen asenteeseen kuuluu avautuminen syleilemään kaikkea elämässä valppaalla tietoisuudella ja sanomaan elämälle KYLLÄ. Tantran ymmärryksen mukaan kaikki elämän eri puolet ovat toisiinsa yhteydessä ja lopulta yhtä valaistuneessa mielessä

Työpajat antavat uudenlaisen ja laajemman ymmärryksen seksuaalisuudesta ja mahdollisuudesta käyttää seksuaalienergiaa henkiseen kasvuun. Seksuaalienergia on olemuksemme suurin voima ja mahdollisuus, joten sen ohjaaminen tietoisesti henkiseen kasvuun antaa tuloksia hyvin nopeasti. Tantran yksilö- ja pariharjoituksissa opitaan oman kokemuksen kautta tulemaan tietoiseksi seksuaalienergiasta ja aistillisuudesta. Tietoisuus on avainasemassa tämän energian hallitsemisen oppimisessa.

Hinnat ja ilmoittautuminen
 

Seuraavat työpajat (Helsinki)

Voit tulla mihin tahansa allaolevista työpajoista, mutta suosittelemme kaikkiin osallistumista (Helsinki), koska työpajojen aihepiirit ja painotukset on valittu muodostamaan laajempi kokonaisuus.

Huom! Voimassaolevien suositusten mukaisesti olemme toistaiseksi rajanneeet osallistujamäärän 20:een, jotta turvavälit voidaan toteuttaa. Lisätietoa: terveyteen ja turvallisuuteen liittyvia ohjeita.

1. Rakkaus & Onnellisuus (pariskunnille)

Seuraava työpaja: la 13.2.2021 klo 11-17

Tervetuloa pysähtymään oman elämäsi äärelle. Löydä itsesi ja rakastettusi tässä ja nyt tämän tantratyöpajan avulla. Itsen ja toisen tuntemus, arvostus ja erilaisuuden hyödyntäminen ovat kulmakiviä onnelliselle suhteelle. Tässä työpajassa tehdään harjoituksia itsetuntemuksen ja oman läsnäolon lisäämiseen ja kykyyn kohdata toinen ja avautua sydämen tasolla.

Tantran tie nautintoon ja onnellisuuteen käy itsetuntemuksen ja rakkauden kautta. Tantra tarjoaa omaan elämään ja seksuaalisuuteen uuden näkökulman, joka tuo meidät tähän hetkeen ja rakkauteen. Tantra voi herättää suhteen koko potentiaalin ja tarjoaa työkaluja kokea onnellisuutta ja seksuaalista täyttymystä.  Matka rakkauteen voi alkaa juuri siitä, missä olet nyt. Tästä hetkestä. Läsnäolosta kasvaa rakkauden silta toisen sydämeen.

Työpajassa lähestytään näitä teemoja luentojen ja harjoitusten kautta.  Työpajassa ei ole eroottisia harjoituksia tai alastomuutta ja kaikki ovat tervetulleita pareittain.

2. Maaginen vetovoima - työpaja sinkuille

Seuraava työpaja: la 10.4.2021 klo 11-17

Tämä työpaja on taianomainen kohtaaminen, jossa tutustumme miehen ja naisen väliseen vetovoimaan ja ihailuun leikkillisten harjoitusten kautta. Tantra auttaa löytämään uudelleen ja uudelleen sen ihanan, kiehtovan haltioitumisen tilan, joka rakastumisen aikana koetaan. Elämällä tietoisesti tätä leikkiä opimme ylläpitämään ja lisäämään myös eroottista vetovoimaa ja yhteyttä omaan sydämeen. Tämä tuo syvän ilon, merkityksen ja läsnäolon kaikkeen mitä teemme.

Työpajan harjoituksissa tarkastelemme vetovoimaa eri muodoissaan. Voimme löytää tämän vetovoiman maagisen ja universaalin luonteen osana päivittäistä elämäämme. Harjoitukset kannustavat itseilmaisuun, joka on ankkuroitunut läsnäoloon omassa sydämessä – tietoisena henkisenä ja feminiinisenä tai maskuliinisena olentona. Tantran perinne kuvaa, kuinka koko maailmankaikkeus on kahden toisiaan täydentävän voiman (yang & yin, Shiva & Shakti) jatkuvaa vuorovaikutusta. Nämä kaksi universaalia voimaa ilmenevät myös meissä jokaisessa, feminiinisenä ja maskuliinisena puolena. Työpajassa naisille avautuu mahdollisuus löytää yhteys kaikkea syleilevään feminiiniseen energiaan ja sitä kautta mahdollisuus herättää oman naiseutensa lukemattomat sävyt ja piilevät potentiaalit. Miehet oppivat tunnistamaan itsessään maskuliinisen tietoisuuden voiman ja löytämään uusia näkökulmia miehisyyteensä.

Tässä työpajassa teemme paljon harjoituksia, joiden kautta pyrimme herättämään tätä maagista vetovoimaa elämässämme ja ihmissuhteissamme. Harjoitukset sisältävät muiden osallistujien kohtaamista kaikkien rajoja kunnioittaen. Harjoitukset tehdään vaatteet päällä, eikä niiden luonne ole seksuaalinen. Osan työpajasta naiset ja miehet viettävät omissa opetusryhmissään. Työpaja on tarkoitettu sinkuille.

3. Aistillisuus

(Seuraava työpaja ei ole vielä aikataulutettu.)

Mitä on seksuaalinen energia ja seksuaalinen halu? Miten ne voivat siivittää tyydytykseen, elämäniloon, onnellisuuteen ja henkiseen kasvuun yksilöllisesti ja rakkaussuhteessa?

Seksuaalisuus kuuluu ihmisen syvimpään luonteeseen. Rakastava ja estoton suhtautuminen itseen ja kumppaniin kaikilla tasoilla vapauttaa kokemaan elämän täynnä mahdollisuuksia. Aistilliset ja rentouttavat harjoitukset muuntavat ujouden, estot ja häpeän hyväksynnäksi ja syväksi, rakastavaksi läsnäoloksi.

Harjoituksina mm.

  • rentoutuminen
  • leikkisät aistiharjoitukset
  • lantionpohjan lihasharjoitukset

Seksuaalinen energia ja halu ovat ehtymätön luovuuden lähde. Aistillisuuden avulla voi kokea rakkautta täynnä intiimiyttä ja mystiikkaa, ylittää rajoituksia ja tuntea syvintä mahdollista yhteyttä toiseen ihmiseen. Työpajassa tutustutaan omiin tarpeisiin ja omaan kehoon. Työpajassa lähtökohtana on keho, joka nähdään temppelinä, porttina olemuksen syvemmille tasoille.

Työpaja sopii kaikille: sekä ensiaskeleina tantriselle polulle että itsetuntemuksen syventäjänä kokeneemmalle harjoittajille. Harjoitukset eivät sisällä alastomuutta tai kosketusta intiimialueille. Työpajaan voi osallistua parin kanssa tai yksin. Turvavälien toteuttamiseksi työpajaan on suositeltavaa tulla pareittain - kumppanin tai ystävän kanssa. Tervetuloa.

Työpajan pitävät Helios Paavola ja Ghaada Mironescu.

 

4. Orgasmi ja Ekstaasi

Seuraava työpaja: la 16.1.2021 klo 11-noin 15:15
Tämä työpaja järjestetään ONLINE! (zoom-ohjelmalla)
Työpajassa on vielä tilaa, voit ilmoittautua maksamalla tai sähköpostilla

Ekstaasi on ihmisen luonnollinen olotila. Tantrinen erotiikka auttaa ylittämään estot ja mielen ja kokemaan tämän olemuksemme ytimestä ajattomana kumpuavan autuuden. Orgasmi tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden ainakin lyhyesti kokea tämä luonnollisella tavalla. Työpajassa opiskelemme miten pidentää tätä nautinnon huipentumaa, miten vaalia elämän intensiteettiä ja miten avata ovia syvempään läsnäoloon ekstaattisten kokemusten avulla.

Teemme yhdessä harjoituksia jännitysten ja estojen poistamiseksi jotta keho ja koko olemus vapautuvat kokemaan elämän ekstaattisuuden. Aisteille avautumisen kautta antaudumme orgastiselle läsnäololle, joka on portti korkeampaan todellisuuteen.

Työpaja sopii kaikille: sekä ensiaskeleina tantriselle polulle että itsetuntemuksen syventäjänä kokeneemmalle harjoittajille. Harjoitukset eivät sisällä alastomuutta tai kosketusta intiimialueille. Työpajaan voi osallistua parin kanssa tai yksin.

Tämän hiukan normaalia lyhyemmän työpajan hintaan sisältyy myös parijoogatunti kahdelle (24.1. tai 7.2.) tai vaihtoehtoisesti kaksi kokeilukertaa esoteerisen tantran tunnilla (keskiviikkoisin 17:30 helmikuun loppuun asti).

Lämpimästi tervetuloa!

 

Hinnat ja ilmoittautuminen

 

Tantran harjoittamisen vaikutuksia

Tantrisen harjoituksen kautta mies oppii kuinka rakastelun kestoa voi pidentää lähes loputtomiin hallitsemalla siemensyöksyä ja muuntamalla se moniksi orgasmeiksi. Nainen oppii vapautumaan rakastelussa ja kokemaan monia erilaisia orgasmeja. Rakastelusta tulee etenkin kohtaamista ja toisen sekä itsen syleilyä rakkaudessa. Samalla nautinto lisääntyy huomattavasti ja turhautuminen loppuu. Eroottista energiaa voi jalostaa ja sille voi oppia antamaan kauniita ja aistillisia ilmaisuja menettämättä sen ominaisluonnetta ja voimaa. Yhteys ja kommunikaatio parin välillä syvenee ja rakastavaiset löytävät helpommin jokaiseen hetkeen kätkeytyvän ihmeellisyyden ja kauneuden.

Avautuminen rakkaudelle

Termi tantraseksi johtaa harhaan, koska se liittää tantran ainoastaan seksuaaliseen toimintaan. Eroottisessa Tantrassa seksuaalisuus on lähtökohta, perusta tai energialähde. Seksuaalienergiaa voi ohjata myös eroottisten toimintojen ulkopuolelle ja tällä saavuttaa esimerkiksi parantunut terveys, elämänilo ja elämänlaatu, syvä rentoutuminen ja lisääntynyt huomiokyky arkisissa tilanteissa, avautuminen rakkaudelle, empatiakyvyn lisääntyminen ja rakastetun syvä tunteminen, henkisten kokemusten syveneminen, mielen voiman ja tehokkuuden kasvu älyllisissä ponnisteluissa, nopeampi selviytyminen parisuhteen vaikeuksista ja kriiseistä, suurempi harmonia parin välillä, lisääntynyt spontaanius ja rohkeus itseilmaisussa ja lisääntynyt itseluottamus.

Kaso myös artikkeli: Valmistaudu ekstaasiin