Riippuva asento (Avalambitaka)

”Kun nainen istuu rakastajansa yhteen liitetyillä käsillä käsivarret tämän kaulan ympärillä puristaen miehen vyötäröä reisillään ja keinuttaa heitä seinästä jaloillaan työntämällä niin se on Avalambitaka (Riippuva).

”Minä olen hän, sinä olet hän. Olen ikuinen feminiini hänelle, hän on absoluutti maskuliini minulle. Olen maa, sinä olet taivas. Yhtykäämme kiihkeästi ja niin syvästi kuin mahdollista rakkaudellisen kontinenssin avulla saavuttaaksemme täydellisen jumalaisten rakastajien riemun”. Tässä asennossa Shivan voima kannattelee Shaktin ikuista rakkautta.

Aluksi mies istuu sängynlaidalla ja nainen asettaa jalkansa miehen lantion sivuille hyväillen miehen kaulaa. Mies asettaa hellästi viriilin lingaminsa rakastajansa tuoksuvaan yoniin. Nousten kevyesti sängyltä ja voimakkaasti tukien rakastajatartaan mies asettaa kyynärvartensa ja kämmenensä naisen lonkkien alle. Nainen puristaa miehen vyötäröä reisillään ja voi myös tukea jaloillaan sängyn laitaa tai keinuttaa seinästä jaloillaan työntämällä.

Tämän asennon harjoittelu vaatii fyysistä voimaa ja kestävyyttä mieheltä, jotta hän voi kannatella rakastajaansa ja tarjotakseen nautintoa rakkaudellisessa yhdynnässä. Tämä asento on erittäin kiihottava molemmille rakastajalle, joten se vaatii täydellistä seksuaalista kontinenssia rakastelun aikana.