Lootusasento (Padmasana)

“Kun vasen jalka on ylhäällä
oikean reiden päällä
ja oikea jalka on ylhäällä vasemman reiden päällä
niin tämä lemmenasento on Padmasana (Lootusasento)”

Asento, jota kutsutaan myös nimellä YAB-YUM, auringon ja kuun unioni, on eräs ylivertaisista tantrisista asennoista, jolla on erityinen etunsa (kuten myös ”kyykky” asennolla) helpottaa seksuaalisen energian hallintaa.

Mies istuu lootusasennossa (PADMASANA) tai vaihtoehtoisesti puolilootusasennossa, mikäli asennon harjoittelu on alussa ja lootusasento ei vielä onnistu. Pitäen selkärankansa suorassa mies vastaanottaa naisen käsivarsilleen lingamin yhtyessä yoniin. Nainen istuutuu pitämällä rakastajaansa olkapäistä ja ristii jalat miehen vyötärön ympäri antautuen uhkeasti penetraatiolle.

Hyvin sensuaalinen nainen, joka hellästi rakastaa miestään ja haluaa häntä rakkauden täyttämänä voi helposti kokea tässä asennossa kohdunkaulaorgasmin. Se on kaikkein syvällisin orgasmi, jonka nainen voi kokea. Tässä asennossa kovaksi jäykistynyt lingam penetroituu kohtuun saakka, mikä suo rakastajien kokea poikkeuksellisia orgastisia tiloja. Nainen siten ”nielaisee” peniksen molemmat ääripäät, jolloin siemensyöksy voidaan helposti pysäyttää. Naisella on aktiivinen rooli tämän asennon oivaltamisessa; hän voi tasapainottamalla lantiotaan edestakaisin voimakkaasti puristaa rakastajansa lingamia supistamalla emätinlihaksia.  Sukupuolielimet saavat erinomaisen kontaktin suoden hyvin syvällisen penetroitumisen naiseen.

Tässä asennossa on myös mahdollista meditoida syvällisesti sekä integroida meditaatio rakkaudelliseen yhdyntään. Siten eroottinen yhdyntä voi helposti muuntua henkiseksi kasvuksi antaen mahdollisuuden kokea yhdessä rakkaudellisen ekstaasin tiloja.

LÄHTEET:

yogaesoteric.net
Kama Sutra. Rakkauden ja rakastelun onnesta ja iloista. Suom. Mikko Kilpi. WSOY Porvoo 1991.